Hallvard Johnsen som fløytist

 

allvard Johnsen holdt et høyt kvalitetsnivå som fløytist - på tross av at han viet det meste av sin oppmerksomhet til arbeidet som komponist. Han trakterte sitt instrument med kunstnerisk integritet, og i det tekniske viste han en behersket briljans. En indre ro hersket i utøvelsen både teknisk og musikalsk. Han malte frem musikken med høy grad av original uttrykkstrang. Fysiognomien mellom den skapende og utøvende kunstneren hadde åpenbare likhetstrekk: Vakkert klanglig – enkelt og uknuslet, men alltid fornemt – fritt for unødige gester. Det er åpenbart at hans utøvende virksomhet var med å forme ham som skapende kunstner.


 

allvard Johnsen var solofløytist i Forsvarets Stabsmusikkorps fra 1947 – 72, men startet sin karriere ved Nationaltheatrets orkester i 1945 - 47. Samtidig medvirket han jevnlig som fløytist ved ulike konserter - i både kirker og konserthus, men var mest aktiv i unge år. Han deltok også ved ulike radiokonserter i NRK - både som solist, men også sammen med mindre ensembler.

Fra 1972 – 85 var han ansatt som lektor ved Rud videregående skole i Bærum. Der underviste han de unge elevene blant annet i fløytespill.

 

Debutkonsert - Nationen 8. februar 1941Pastorale nr. 2 med
Hallvard Johnsen på fløyte